Alf Prøysens: »Den uskyldige»

20. mars 2014

Hør Kristine Lundsbakken synge visa »Den uskyldige»:

Trykk her: Den uskyldige

Tekst: Alf Prøysen, Sted: Prøysenstua, Rudshøgda

Røsskattdansen etter Gudbrand Gudbrandsen

15. februar 2014

Røsskattdansen etter Gudbrand Gudbrandsen fra Romedal – lært i Rauland, Høgskolen i Telemark, av Atle Lien Jenssen

AVLYST: Velkommen til babysang

17. januar 2014

Mandag 03. februar begynner det en ny runde med babysang. Babysangen er under regi av Vallset menighet og finner sted på Menighetshuset i Vallset.

 Kristine Lundsbakken har ansvar for opplegget. Hun har musikkutdannelse og tror babysang kan bety veldig mye, både for barnet, og de voksne som er med. Samspillet og kommunikasjonen mellom barn og voksen blir styrket, og musikk er et viktig hjelpemiddel for barnets utvikling på forskjellig vis. Dere vil lære fine sanger som også kan brukes hjemme, og samtidig vil dere kunne bli kjent med andre foreldre og barn. Det har ingenting å si om du har en vakker stemme eller ei, for barnet ditt synes din stemme er den flotteste!

Dere inviteres til følgende 9 samlinger, mandager/onsdager på Vallset menighetshus:

Mandag 03. februar, onsdag 12. februar, onsdag 19. februar, onsdag 05. mars, onsdag 12. mars, mandag 17. mars, mandag 24. mars, mandag 31. mars, mandag 07. mars (med forbehold om endringer).

Alle samlingene begynner kl. 11.00 og varer til ca 13.00.  Selve babysangen varer i 30-45 minutter, og etterpå spiser vi formiddagsmat sammen.

Det er lov å komme for å se om dette er noe for dere, eller bare komme de gangene som passer dere. For å dekke noen av utgiftene til dette tilbudet ser vi gjerne at dere betaler 50 kroner pr gang eller 250 kroner for alle samlingene. Betal gjerne inn når babysangen er over til Vallset menighet sitt kontonr.: 1815 28 00440. Merk giro med navn og hva det gjelder.

Vil du vite mer om babysang ta gjerne kontakt med Kristine på mobil; 97089504, eller på e-post; kristinelundsbakken@gmail.com.

babysang_2Velkommen!

Sang bakoversveis på Jørn Holme (sitat Hamar dagblad)

22. august 2013

Hedmarksmuseet fikk besøk av riksantikvaren fra Norge (Jørn Holme) og Sverige, samt pilegrimmer. Knut Kippersund Nesdal og Kristine sang Pie Jesu for gjestene.

østlendingen

Se videoen: PIE JESU

Maken til stemmeprakt skal en lete langt etter (sitat fra Hamar arbeiderblad)

30. april 2013

Kristine Lundsbakken fikk gode tilbakemeldinger da hun sang under vårmøte til Hamar og omland Parkinsonforening den 24.04.13. Følgende sitat er hentet fra foreningsnytt i Hamar Arbeiderblad, fredag 26.april:

Etter en del prating var vår neste gjest kommet, det var Kristine Lundsbakken. Hun imponerte fra første strofe, for maken til stemmeprakt skal en lete langt etter. Hun sang alt fra klassisk, folkesang/viser til Prøysen. Hun var dessuten meget flink til å flette inn om seg selv utdannelse vedr, sang osv. Det var en musestille forsamling som satt lydhøre. Dette var virkelig imponerende. Hun har bl.a. arbeidet som syngende guide på folkemuseet og på Hedmarksmuseet. 
parkinson

Bred dina vida vingar

17. februar 2013

Lytt til Kristine Lundsbakken synge Bred dina vida vingar.

Opptaket er gjort på Nordbryhn av Kim Kjærsgaard Nielsen. Det er han som spiller trøorgel.

Konsert i Prøysen-ånd

13. februar 2013

plakat KongsvingerAlf Prøysen er tekstforfatter når ”Tilbake til grasrota”, med Kristine Lundsbakken, Roy Lønhøiden og Christian Meyer, kommer med sitt første musikalske prosjekt. Gruppa vil gjøre noen av de flotte Prøysen-visene på en ny og spennende måte, med tilknytning til sjangrene folkemusikk og bluegrass. Sammen med Frelsesarmeen, inviterer Tilbake til grasrota til konsert mandag den 04. mars på Kongsvingers mest sjarmerende kaffebar; Williams kaffebar! 

Tilbake til grasrota - fargebilde

Tilbake til grasrota - glad

 

 

 

 

 

Tilbake til grasrota er en nystartet musikkgruppe. Navnet henspiller seg på å gjøre musikken på en folkelig måte med vekt på sjangrene folkemusikk og country/bluegrass. Musikerne er artister med ulik bakgrunn, men som sammen får et meningsfullt musikalsk utrykk:

Kristine Lundsbakken, fra Vallset i Stange, er sanger med minst ett bein planta i folkemusikktradisjonen. Hun har studert musikk i flere år, blant annet ved Universitetet i Oslo, Norges Musikkhøgskole og ved folkemusikk-utdanninga på Høgskolen Telemark. Hennes engasjement for Alf Prøysen og folkemusikk er stort.

Roy Lønhøiden trenger vel ingen nærmere presentasjon, men at han har flere Prøysen viser på repertoaret er kanskje ikke like kjent. Roy har blant annet tonsatt Prøysens dikt ”møte”, og vil nå også få sjansen ti å vise hva han duger til som mandolinspiller!

Christian Meyer er en allsidig gitarist og sanger fra Kongsvinger som blant annet har folkemusikkutdannelse fra Høgskolen i Telemark og skriver egne sanger.

Willams kaffebar drives av Frelsesarmeen og alt overskudd går dit. Dørene åpner kl 18 og konserten starter kl 19.

Håper mange får med seg Tilbake til grasrotas offentlige debut!

 

Tilbake til grasrota - svarthvitt

Tilbake til grasrota - farger

 

 

Småbarnssang i Romedal kapell!

6. februar 2013

Romedal menighetsråd vil gjerne ha et sang- og bevegelsestilbud for barn i aldersgruppen 1-3 år sammen med barnas foreldre, med frukt og saft i pausen. Vi har bedt Kristine Lundsbakken være leder for gruppen – og vi håper mange har lyst til å bli med de onsdag ettermiddagene vi har satt opp nå i vår ! Deltakeravgift er kr.200,-

Sted og tidspunkt: 4 Onsdag 27.02 – 13.03 – 03.04 – 17.04 kl 17-18 i Romedal kapell

Deltakere betaler inn kr.200 til konto 1815.22.08061, helst innen 26.02.2013. Husk å merke innbetalingen med «Sang og bevegelse» og navnet ditt.

Velkommen!

Vallset menighets Minikor

3. januar 2013

Vallset menighets MinikorVallset menighets Minikor starter opp igjen etter juleferie mandag den 14. januar. Vi ønsker nye og gamle medlemmer i alderen 3-5 år velkommen! Øvelsene vil foregå på MANDAGER fra kl. 17.30 til 18.30 på Vallset menighetshus. I tillegg vil vi synge i kirka.

Ta gjerne kontakt med korleder Kristine Lundsbakken, 97089504, kristinelundsbakken@gmail.com.

 Velkommen til sang, lek og fellesskap!

Velkommen til babysang!

3. januar 2013

Velkommen til babysangMandag 14. januar begynner det en ny runde med babysang. Babysangen er under regi av Vallset menighet og finner sted på Menighetshuset i Vallset. Babysang passer aller best for barn mellom 3 måneder og 1 år, men alle er velkomne!

Kristine Lundsbakken har ansvar for opplegget. Kristine har musikkutdannelse og tror babysang kan bety veldig mye, både for barnet, og de voksne som er med. Samspillet og kommunikasjonen mellom barn og voksen blir styrket, og musikk er et viktig hjelpemiddel for barnets utvikling på forskjellig vis. Dere vil lære fine sanger som også kan brukes hjemme, og samtidig vil dere kunne bli kjent med andre foreldre og barn. Det har ingenting å si om du har en vakker stemme eller ei, for barnet ditt synes din stemme er den flotteste!

Dere inviteres til følgende samlinger, mandager på Vallset menighetshus:

14. januar, 21. januar, 28. januar, 04. februar, 11. februar,

25. februar, 04. mars, 11. mars, 18. mars, 25. mars (med forbehold om endringer).

Alle samlingene begynner kl. 11.00 og varer til ca 13.00.  Selve babysangen varer i ca tre kvarter, og etterpå spiser vi formiddagsmat sammen.

Det er lov å komme for å se om dette er noe for dere, eller bare komme de gangene som passer dere. For å dekke noen av utgiftene til dette tilbudet ser vi gjerne at dere betaler 30 kroner pr gang eller 250 kroner for alle samlingene. Betal gjerne inn når babysangen er over til Vallset menighet sitt kontonr.: 1815 28 00440. Merk giro med navn og hva det gjelder.

Vil du vite mer om babysang ta gjerne kontakt med Kristine på mobil; 97089504, eller på e-post; kristinelundsbakken@gmail.com.

Velkommen!